Euroopan komissio: Sosiaaliturvatietojen sähköinen vaihtojärjestelmä (EESSI)

17.8.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Yhteinen EESSI-järjestelmä on ollut käytettävissä heinäkuusta 2017 alkaen. Tämän jälkeen EU-mailla on kaksi vuotta aikaa viimeistellä EESSIn toteutus omassa maassaan ja liittää maan sosiaaliturvaviranomaiset yhteiseen järjestelmään

EESSI on sähköinen tietojärjestelmä, jonka avulla EU-maiden sosiaaliturvaviranomaiset voivat vaihtaa tietoja keskenään nopeasti ja turvallisesti EU:n sosiaaliturvan yhteensovittamissääntöjen mukaisesti.

EESSI-järjestelmää käytetään sellaisten sosiaaliturva-asioiden käsittelyssä, jotka liittyvät useampaan maahan. EU-maiden sosiaaliturvaviranomaiset noudattavat yhteisiä käytäntöjä ja käyttävät vakiomuotoisia sähköisiä asiakirjoja, jotka lähetetään EESSIn kautta toisen EU-maan viranomaisille.

Järjestelmässä on kansallisten viranomaisten hakemisto, josta lähettäjä voi valita oikean vastaanottajan.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments