Euroopan unionin neuvosto: Oleskelulupien yhtenäinen kaava: sopu kortin turvaominaisuuksien päivittämisestä vahvistettu neuvostossa

15.6.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

EU-suurlähettiläät vahvistivat neuvoston puolesta 15. kesäkuuta 2017 Euroopan parlamentin kanssa aikaansaadun epävirallisen yhteisymmärryksen ehdotuksesta asetukseksi, jolla muutetaan asetusta (EY) N:o 1030/2002 kolmansien maiden kansalaisten oleskeluluvan yhtenäisestä kaavasta

Muutosasetuksella vahvistetaan oleskelulupakortin uusi yhteinen malli, joka parantaa sen turvaominaisuuksia väärennösten ehkäisemiseksi. Nykyinen kortti, joka on ollut käytössä vuodesta 1997, ei ole enää turvallinen vakavien väärennös- ja petostapausten vuoksi.

Yhteisymmärryksen vahvistamisen jälkeen asetus toimitetaan Euroopan parlamentille ensimmäisen käsittelyn äänestystä varten ja sen jälkeen neuvostolle hyväksyttäväksi.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments