Ennakkopäätös ulkoasuun perustuvan tavaramerkin sekoitettavuudesta

13.6.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2017:42 Tavaramerkki – Sekoitettavuus – Sekaannusvaara

EXEC-avain

A Oy:lle oli rekisteröity tavaran muotoon perustuvat tavaramerkit, jotka esittivät avaimen lehteä eli sitä avaimen osaa, josta pidetään kiinni lukkoa avattaessa. A Oy:n lukitsemisjärjestelmää suojanneen patentin päättymisen jälkeen B Oy toi markkinoille kilpailevan avaimen aihion, joka äärilinjoiltaan vastasi A Oy:n tavaramerkkejä.

Korkein oikeus katsoi, että käyttötavaran ulkoasuun suoraan perustuvien tavaramerkkien erottamiskyky oli tässä tapauksessa heikko ja siten merkkien suoja oli suppea. B Oy:n avainaihion ulkoasu ei johtanut avainten alkuperää koskevaan sekaannusvaaraan. B Oy ei ollut menettelyllään loukannut A Oy:n tavaramerkkioikeutta.

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments