Euroopan parlamentti: Elokuvia ja tv-sarjoja mahdollista jatkossa katsoa netissä matkoilla EU-maissa

18.5.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina uudet säännöt, joiden myötä EU-kansalaiset pystyvät seuraamaan ostamiensa nettipalveluiden tarjoamia elokuvia tai TV-sarjoja matkustaessaan toisessa EU-maassa

Toisessa EU-maassa vierailevat EU-kansalaiset eivät usein pysty käyttämään kotimaassaan tilaamiansa nettipalveluita kuten elokuva-, TV-, musiikki, peli- ja urheilupalveluita.

Parlamentin torstaina hyväksymien uusien sääntöjen myötä nämä rajoitteet poistuvat. EU-kansalaiset pystyvät näin käyttämään ostamiansa nettipalveluita, kuten Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Spotify ja Deezer, kun he vierailevat toisessa EU-maassa joko loman, opintojen tai työn puitteissa. Parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät alustavaan sopuun näistä säännöistä helmikuussa 2017.

Asuinpaikan valmentaminen ja kuluttajien tietosuoja

Nettipalveluiden tarjoajien tulee “kohtuullisin ja tehokkain” keinon varmistaa, että kuluttaja ei ole pysyvästi muuttanut toiseen EU-maahan. Asuinpaikan varmistamista varten uudet säännöt tarjoavat listan varmentamistavoista. Esimerkkejä näistä tavoista ovat henkilökortti, maksutiedot, julkiset verotiedot, postiosoite tai IP-osoitteen tarkistus. Palveluntarjoajien tulee taata kuluttajien tietosuoja osana henkilötietojen käsittelyä. 

Säännöt koskevat vain maksullisia nettipalveluita, mutta ilmaiset nettipalvelut voivat kutenkin hyötyä uusista säännöistä ja tarjota sisältöjään kuluttajille näiden oleskellessa toisessa EU-maassa. Palveluiden tarjoaminen kuitenkin edellyttää, että ne noudattavat tilaajiensa asuinpaikan varmentamista koskevia vaatimuksia.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments