Ruotsin HD:lta kaksi tuomiota näytön arvioinnista seksuaalirikosasioissa

20.4.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Ruotsin korkein oikeus (HD) on antanut kaksi tuomiota, jossa se on pohtinut näytön arviointia seksuaalirikosasioissa. Toisessa tapauksessa asianomistajaa ei kuultu tuomioistuimessa ja hänen esitutkinnassa antamansa kertomus ei ollut siten luotettava, että tuomitsemiskynnys olisi ylittynyt. Toisessa tapauksessa asianomistajan kertomuksen katsottiin olleen luotettava, ja vastaajan kertomus ei puolestaan ollut siten uskottava, että se olisi syyttäjän näyttöä sanottavasti heikentänyt.

Ensimmäisessä tapauksessa syyte siten hylättiin, ja toisessa tapauksessa syyte luettiin (äänin 4-1) vastaajan syyksi.

Tuomiot löytyvät täältä: B 4648-16
ja täältä: B 4663-16

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments