VM: EU täydentää lainsäädäntöä veronkierron torjunnasta

21.2.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

EU-maiden valtiovarainministerit pääsivät tiistaina 21. helmikuuta sopuun siitä, että direktiiviä veronkiertämisen torjunnasta täydennetään. Uudella lainsäädännöllä on tarkoitus estää se, että yritykset välttävät veroja hyödyntämällä verokohtelun eroavuuksia eri maiden välillä

Nämä niin sanotut hybridijärjestelyt rapauttavat merkittävästi yhteisöveropohjaa EU-maissa. Yritykset pystyvät niiden avulla saamaan kansainvälisissä tilanteissa veroetuja esimerkiksi hyödyntämällä moninkertaisia vähennyksiä tai veronhyvityksiä. Usein tuloja jää kokonaan verottamatta.

Uusi direktiivi täydentää viime heinäkuussa hyväksyttyä direktiiviä veronkierron torjunnasta. Se liittyy EU:n komission laajaan yritysveropakettiin.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments