Euroopan komissio ehdottaa korkeatasoisen yksityisyydensuojan varmistavia sääntöjä kaikkeen sähköiseen viestintään ja päivittää EU:n toimielimiä koskevia tietosuojasääntöjä

10.1.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Komissio on ehdottanut uutta lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on lujittaa yksityisyyden suojaa sähköisen viestinnän alalla ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Tänään esiteltyjen toimenpiteiden tavoitteena on päivittää nykyisiä sääntöjä ja laajentaa niiden soveltamisalaa niin, että siihen kuuluvat kaikki sähköisten viestintäpalvelujen tarjoajat. Toimenpiteillä pyritään myös luomaan uusia mahdollisuuksia viestintätietojen käsittelyyn sekä lujittamaan luottamusta digitaalisiin sisämarkkinoihin ja parantamaan niiden turvallisuutta, mikä on digitaalisten sisämarkkinoiden strategian keskeinen tavoite. Ehdotuksessa yhdenmukaistetaan sähköisen viestinnän säännöt EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen sisältyvien uusien, maailman tiukimpiin kuuluvien normien kanssa. Lisäksi komissio ehdottaa uusia sääntöjä, joilla varmistetaan, että EU:n toimielinten ja elinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä suojataan yksityisyys samalla tavoin kuin jäsenvaltioissa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Ehdotuksessa määritetään myös strateginen lähestymistapa henkilötietojen kansainvälisiin siirtoihin.


Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments