Julkisasiamies Kokott: huivin käyttämisen kielto yrityksissä voi olla sallittu

3.6.2016 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Työntekijä ilmoitti vastedes käyttävänsä työpaikalla islamilaista huivia. Hänet irtisanottiin, koska G4S-yhtiössä on kiellettyä näkyvien uskonnollisten, poliittisten ja filosofisten tunnusmerkkien kantaminen.

Jos kielto perustuu yrityksessä noudatettaviin yleisiin sääntöihin, joiden mukaan näkyvät poliittiset, filosofiset ja uskonnolliset tunnusmerkit ovat työpaikalla kiellettyjä, voi olla oikeutettua toteuttaa työnantajan noudattamaa hyväksyttävää uskonnolliseen ja vakaumusta koskevaan neutraalisuuteen perustuvaa käytäntöä.

Julkisasiamiehen ratkaisuehdotus ei sido unionin tuomioistuinta. Julkisasiamiehen tehtävänä on antaa unionin tuomioistuimelle riippumattomasti oikeudellinen ratkaisu käsiteltävänä olevasta asiasta. Unionin tuomioistuin aloittaa nyt tämän asian harkinnan, ja tuomio julistetaan myöhemmin

Tiedote

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments