Breivikin olosuhteet vankilassa loukkaavat ihmisoikeussopimuksen 3 artiklaa

21.4.2016 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oslon käräjäoikeus katsoi eilen ntamassaan tuomiossa, että joukkomurhista tuomitun Anders Behring Breivikin olosuhteet ja kohtelu vankilassa täyttävät Euroopan ihmisoikeussopimuksen (EIS) 3 artiklan mukaisen kidutuksen, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun kriteerit. Sen sijaan EIS 8 artiklaa, jossa suojatan yksityisyyden suojaa, ei tuomioistuimen mukaan ollut loukattu.

Kyse oli vahvistuskanteesta, jossa Breivik oli vaatinut käräjäoikeutta vahvistamaan EIS 3 ja 8 atiklan loukkaukset. Vahingonkorvauksista asiassa ei ollut kyse, mutta valtio tuomittiin korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulujaan noin 330.000 Norjan kruunulla, mikä vastaa noin 38.000 euroa.

Lehdistötiedote, missä myös linkki koko tuomioon, löytyy täältä: Les mer.

Lehdistötiedote englanniksi löytyy täältä: Les mer

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments