Maahanmuuttovirasto: Afganistanin turvallisuusarvio päivitetään – päätöksenteko jäädytetään

4.11.2015 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Maahanmuuttovirasto päivittää turvallisuusarvionsa Afganistanin osalta marraskuun aikana. Samalla kartoitetaan EU-käytäntöä sekä palautusmahdollisuuksia Afganistaniin. Turvapaikkahakemusten ratkaisulinjauksia päivitetään saatujen tietojen perusteella

Päätöksenteko jäädytetään afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden kohdalla siihen saakka, kunnes turvallisuusarvio ja päätöslinjaus valmistuvat. Vireillä olevat afganistanilaisten hakemukset halutaan asettaa samalle viivalle ja ratkaista yhdenvertaisesti mahdollisesti muuttuvien ratkaisulinjauksien mukaisesti.

Jokainen turvapaikkapäätös tehdään sen linjauksen mukaan, joka on voimassa ratkaisuhetkellä. Hakemuksen jättämisajankohdalla ei ole merkitystä.

Suomeen on saapunut tänä vuonna 3.11. mennessä 25 308 turvapaikanhakijaa. Heistä 2 071 eli 8 prosenttia on afganistanilaisia. Puolet kaikista turvapaikkaa hakeneista afganistanilaisista on saapunut Suomeen lokakuun alun jälkeen.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments