Ruotsissa hovioikeus arvioi peruutetun tunnustuksen merkitystä ravistelutapauksessa

8.10.2015 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Hovrätten för Nedre Norrland on tuoreessa tuomiossaan arvioinut, mikä merkitys on peruutetulla tunnustuksella vakavassa rikosasiassa, jossa käräjäoikeus oli tuominnut isän 2 kuukautta vanhojen lastensa ravistelusta viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Isän peruutettua tunnustuksensa hovioikeudessa lääketieteellinen näyttö ei riittänyt syyksilukevaan tuomioon.

Lehdistötiedotteesta:

Hovrätten ändrar tingsrättens dom och frikänner den åtalade pappan från åtalet för misshandel i alla delar. Pappan har i hovrätten återtagit sina tidigare erkännanden och i anledning av detta har nya omständigheter lagts fram i hovrätten. Hovrätten har funnit att erkännandet varken var trovärdigt eller tillförlitligt. Utifrån denna situation har hovrätten kommit fram till att den medicinska utredningen inte varit tillräckligt robust för en fällande dom.

Koko lehdistötiedote löytyy täältä: Hovrätten ändrar tingsrättens dom och ogillar åtalet i mål om spädbarnsmisshandel

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments