Kymen sanomat: Eurooppaan automatkaa suunnitteleva, tiesitkö näistä liikennesäännöistä?

7.8.2015 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Monet eurooppalaiset, mukaan lukien suomalaiset, matkustavat Euroopan alueella autoillen. Kaikki heistä eivät kuitenkaan ole tietoisia matkakohteiden liikennesäännöistä

TomTomin tuoreeseen kyselyyn vastanneista 10 000 eurooppalaisesta kuljettajasta 85 prosenttia kertoi tutustuvansa paikallisiin liikennesääntöihin ennen matkalle lähtöä. Kysely kuitenkin paljasti, että monet heistä eivät tunteneet yleisimpiä sääntöjä eri Euroopan maissa.

Ongelmia aiheuttivat esimerkiksi ajaminen väärällä puolella tietä, ajokaistojen erot, sallittu ajonopeus, vieraat liikennemerkit ja tiedon puute siitä, mihin saa pysäköidä.

EU-maiden liikennesäännöistä löytyy tietoa Liikenteessä ulkomailla -sovelluksesta, joka kattaa yleisimpiin riskitilanteisiin liittyvät aiheet, kuten nopeusrajoitukset, rattijuopumusrajat, liikennevalot ja matkapuhelimen käyttörajoitukset. Se sisältää myös turvavyön ja kypärän käyttöä koskevaa tietoa.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments