Lennon saapumisaika tarkoittaa ajankohtaa, jona lentokoneen ovi avataan

5.9.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Viivästymisen pituus voidaan määrittää vain tämän hetken nojalla mahdollisen korvauksen kannalta

Unionin tuomioistuin on täsmentänyt lentoliikenteen harjoittaja Germanwingsin lennon Salzburgista (Itävalta) Köln/Bonniin (Saksa) viivästymisen johdosta lennon todellista saapumisaikaa tarkoittavan ajankohdan. Vaikka kyseinen lentokone lähti 3 tuntia 10 minuuttia myöhässä (ennakkoratkaisupyynnön 1 kohta), koneen pyörät koskettivat Köln/Bonnin lentoaseman kiitotietä 2 tuntia 58 minuuttia myöhässä. Kun lentokone saavutti seisontapaikkansa, viivästymisen pituus oli 3 tuntia 3 minuuttia. Ovet avattiin pian tämän jälkeen.

Eräs matkustaja on väittänyt, että määräpaikka saavutettiin yli kolme tuntia aikataulun mukaisesta saapumisajankohdasta viivästyneenä ja että hän voi näin ollen vaatia unionin tuomioistuimen erään aikaisemman tuomion1 mukaisesti 250 euron suuruista korvausta. Germanwings väittää, että todellinen saapumisaika on ajankohta, jona lentokoneen pyörät koskettivat Köln/Bonnin lentoaseman kiitotietä, jolloin viivästyminen aikataulun mukaisesta saapumisajasta olisi vain 2 tuntia 58 minuuttia, joten korvausvelvollisuutta ei ole.

Tiedote

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments