Kotietsinnät todettiin perusteettomiksi ja/tai laittomiksi

27.8.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Huumaantuneena ajamisesta epäillyn kotona tehdylle etsinnälle ei perustetta ja menettely oli lain vastainen. Korvausvaatimukset on tutkittava.

 

KKO:2014:58

Pakkokeino – Etsintä – Kotietsintä
Oikeudenkäyntimenettely – Tutkimatta jättäminen

Kysymys kotietsinnän edellytyksenä olevaa rikosepäilyä koskevan “syytä epäillä” -kynnyksen arvioimisesta ja suhteellisuusperiaatteen merkityksestä huumausaineen käyttörikosepäilyn vuoksi toimitetun kotietsinnän asianmukaisuuden arvioinnissa. Kysymys myös kotietsinnästä aiheutunutta vahinkoa koskevan korvausvaatimuksen tutkimisesta.

 

KKO:2014:57

Pakkokeino – Etsintä – Kotietsintä
Oikeudenkäyntimenettely – Tutkimatta jättäminen


Kysymys kotietsinnän edellytyksenä olevaa rikosepäilyä koskevan “syytä epäillä” -kynnyksen arvioimisesta ja huumausaineen käyttörikosepäilyn vuoksi yöaikaan toimitetun kotietsinnän menettelyn asianmukaisuudesta. Kysymys myös kotietsinnästä aiheutunutta vahinkoa koskevan korvausvaatimuksen tutkimisesta.

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments