CAS: Legia Varsovan vaatimus väliaikaismääräyksestä hylättiin

18.8.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on tänään antamassaan päätöksessä hylännyt UEFA:n mestareiden liigan karsintaan osallistuneen Legia Varsovan vaatimuksen väliaikaisesta määräyksestä, jolla sen olisi sallittu osallistua seuraavalle karsintakierrokselle.

CAS vastaanotti Legia Varsovan valituksen 15.8. illalla ja pyysi UEFA:lta sekä Celtic FC:ltä (Legian vastustaja edellisellä karsintakierroksella) vastauksia tähän päivään klo 13 mennessä. Illansuussa CAS ilmoitti, että se ei suostu Legian pyyntöön. Tämän vuoksi Celtic jatkaa karsintoja normaalisti pelaamalla torstaina NK Mariboria vastaan. CAS jatkaa valituksen käsittelyä muilta osin ja antaa ratkaisun muihin asiassa esitettyihin vaatimuksiin myöhemmin.

CAS:n lehdistötiedotteesta:

The UEFA Appeals Body had confirmed the result 3-0 (forfeit) in favour of Celtic FC against Legia in the second leg of the third qualifying round of the UEFA Champions League. The UEFA considered that Legia had fielded an ineligible player (Bartosz Bereszynski) during the match.

Legia Warszawa filed an appeal to the CAS at 17:30 on 15 August 2014 together with an urgent application for provisional measures requesting that it be provisionally admitted to participate in UEFA Champions League matches until the CAS renders its final arbitral award. The appeal is directed against UEFA and Celtic FC which were invited to comment on the Polish club’s request until 13:00 (Swiss time) today.

The President of the CAS Appeals Arbitration Division considered the parties’ written submissions and has denied Legia Warszawa’s request. Accordingly, Celtic FC remains qualified to participate in the UEFA Champion’s League 2014/2015 and will play its next match against NK Maribor on 20 August 2014.

The CAS arbitration will now continue and a Panel of arbitrators will be constituted to examine this case within the next weeks. On the merits, Legia has requested that no sanctions be imposed on either the club or the player Bereszynski and that UEFA be ordered to pay a financial compensation to the Polish club.

Koko lehdistötiedote löytyy täältä: Legia Warsaw request for provisional measures denied

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments