Smash Asem-juttua yritetään saada EIT:n suureen jaostoon

27.5.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Suomen Kuvalehden valokuvaaja Markus Pentikäinen on pyytänyt, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) suuri jaosto ottaisi hänen valituksensa käsiteltäväkseen. Suuren jaoston paneeli antaa ratkaisunsa 2.6.2014.

EIT:n jaosto katsoi 4.2.2014 antamassaan tuomiossa äänin 5-2, että Pentikäisen sananvapautta ei ollut loukattu, vaikka hänet pidätettiin työtehtävissään n. 17,5 tunniksi Smash Asem-mielenosoituksen yhteydessä. Sittemmin hänen katsottiin syyllistynen niskoitteluun poliisia vastaan, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Suuren jaoston paneelissa 2.6.2014 ratkaistavana olevat asiat: Press release
Pentikäisen jaostotuomio: here

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments