Jippii-juttu EIT:ssa hallituksen vastattavaksi

12.5.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on lähettänyt Jippii-jutussa tehdyn valituksen Suomen hallituksen vastattavaksi. EIT:ta kiinnosta reformatio in peius -kiellon soveltaminen tilanteessa, jossa vastaajien ylimääräisen muutoksenhaun johdosta puretun tuomion jälkeen hovioikeus tutki myös ne syytteet, jotka hovioikeus aiemmin oli hylännyt.

Valitus EIT:een on tehty siinä vaiheessa, kun Korkein oikeus katsoi, ettei estettä myös hylättyjen syytteiden tutkimiselle hovioikeudessa ollut ollut. Näin ollen nähtäväksi jää, mikä merkitys on sillä, että hovioikeus sittemmin hylkäsi kaikki syytteet; katsotaanko valittajien vielä olevan sellaisessa loukatun henkilön asemassa, että heidän valituksensa voidaan tutkia?

EIT:n yhteenveto ja kysymykset hallitukselle löytyvät täältä: 38147/12

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments