EIT:n suuri jaosto: Turkin tulee maksaa Pohjois-Kyproksella 1974 tapahtuneesta sotilasoperaatiosta johtuneista vahingoista liki sata miljoonaa euroa

12.5.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

EIT:n suuri jaosto antoi tänään poikkeuksellisen tuomion, jossa oli kyse Turkin ja Kyproksen valtioiden väliseen valitukseen liittyvistä vahingonkorvauksista. EIT katsoi jo vuonna 2001, että Turkki oli syyllistynyt lukuisiin Euroopan ihmisoikeussopimusta koskeviin loukkauksiin Pohjois-Kyproksen sotilasoperaation aikana vuonna 1974 ja sen jälkeen. Nyt se tuomitsi Turkin maksamaan yhteensä 90 miljoonan euron korvaukset kadonneiden henkilöiden sukulaisille ja niille Kreikan-kyproslaisille, jotka jäivät Karpasin niemimaalle.

EIT:n lehdistötiedotteesta:

In today’s Grand Chamber judgment in the case of Cyprus v. Turkey (application no. 25781/94), which is final1, the European Court of Human Rights ruled on the question of the application of Article 41 (just satisfaction).

The Court held, by a majority, that the passage of time since the delivery of the principal judgment on 10 May 2001 did not preclude it from examining the Cypriot Government’s just satisfaction claims.

The Court held, by a majority, that Turkey was to pay Cyprus 30,000,000 euros (EUR) in respect of the non-pecuniary damage suffered by the relatives of the missing persons, and EUR 60,000,000 in respect of the non-pecuniary damage suffered by the enclaved Greek-Cypriot residents of the Karpas peninsula. These amounts are to be distributed by the Cypriot Government to the individual victims under the supervision of the Committee of Ministers.

Koko lehdistötiedote, missä myös linkki koko tuomioon, löytyy täältä: here

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments