Työn tilaaja ei ollut menettänyt puhevaltaansa korvauksen vaatimiseksi vesivahingosta

19.4.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman


KKO:2014:26

Rakennusurakka
Vahingonkorvaus

Urakoitsija oli aiheuttanut vesivahingon, jonka johdosta tilaaja oli vaatinut korvausta. Vaatimus oli perusteeltaan ollut esillä vastaanottotarkastuksessa ja se oli käsiteltävänä urakoitsijan vakuutusyhtiössä, kun urakan loppuselvitys toimitettiin. Urakoitsijan mukaan tilaaja oli menettänyt puhevaltansa, koska korvausvaatimusta ei ollut esitetty loppuselvityksessä. Kysymys siitä, miten on tulkittava YSE 1998 73 §:n sopimusehtoa vaatimusten esittämisestä loppuselvityksessä ja oliko tilaaja menettänyt puhevaltansa, kun se ei ollut esittänyt korvausvaatimusta uudelleen loppuselvityksessä.

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments