Sloveniassa Patria-kauppoihin liittyvä entisen pääministeri Janez Jansan kunnianloukkausoikeudenkäynti alkoi uudelleen

10.2.2014 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Sloveniassa on alettu käsitellä uudelleen kunnianloukkausoikeudenkäyntiä, jossa entinen päämienisteri Jansa vaatii Yleisradiolta 1,5 miljoonan euron korvauksia väitetysti virheellisestä ja hänen kunniaansa loukanneesta uutisoinnista ns. Patria-kauppojen osalta.

Yleisradio tuomittiin aikanaan alioikeudessa korvaamaan Janzalle 15.00 euroa kunnianloukkauksesta, mutta ylioikeus kumosi tuomion ja palautti asian uudelleen käsiteltäväksi. Tällä välin Jansa on tuomittu Sloveniassa lahjuksista Patria-kauppojen yhteydessä, kun taas Suomessa Patria-kauppoihin liittyvät lahjussyytteet hylättiin käräjäoikeudessa. Kummassakaan maassa annetut tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Lisätietoa löytyy YLE:n sivuilta:

Jansan Yle-oikeudenkäynti alkoi uudelleen Sloveniassa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments