Ruotsin HFD: Kun syyte veropetoksesta oli nostettu, ei veronkorotusta saanut määrätä

30.10.2013 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Ruotsin Korkein hallinto-oikeus on päätynyt vastaavaan ratkaisuun kuin Ruotsin (ja nykyisin myös Suomen) Korkein oikeus, eli että veronkorotus- ja veropetosprosesseja ei voida käydä rinnakkain, vaan ensin valittu menettely on määräävä.

Verottajan edustaja ilmoitti Korkeimmalle hallinto-oikeudelle yhtyvänsä valituksessa esitettyyn ja hyväksyi sen, että veronkorotukset poistetaan, koska valittaa vastaan oli jo nostettu syyte. Korkein hallinto-oikeus yhtyi myös Korkeimman oikeuden kantaan siitä, että merkitystä vailla on se seikka, tullaanko päätöksistä tai tuomioista aikanaan valittamaan; riittävää on, että menettely on käynnistetty.

Lehdistötiedote, missä myös linkki koko tuomioon, löytyy täältä: Dom i mål om skattetillägg

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments