Trafi: Tiedot liikennerikkomuksista siirtyvät yli rajojen

21.8.2013 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Marraskuussa 2013 tulee voimaan koko Euroopan unionin aluella direktiivi (2011/82/EU), jonka tarkoituksena on helpottaa tiedonvaihtoa liikennerikkomuksista eri valtioiden viranomaisten välillä

Direktiivi mahdollistaa sen, että EU-maiden viranomaiset voivat esim. automaattisen liikenteenvalvonnan yhteydessä tarkistaa suoraan toisen maan rekisterissä olevan auton tiedot. Suomessa tietojenluovutuksesta vastaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

 

Direktiivin tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta koko EU:ssa. Ajoneuvon omistajatiedot liikkuvat eri valtioiden viranomaisten välillä mm. seuraavissa rikkeissä: ylinopeus, turvavyön tai kypärän käyttämättä jättäminen, punaisia tai stop-merkkiä päin ajaminen ja matkapuhelimen käyttö ajaessa. Myös tapauksissa, joissa kuljettaja ajaa rattijuopuneena tai huumeiden vaikutuksen alaisena, ajoneuvon omistajatiedot siirtyvät luonnollisesti yli rajojen.

 

Tutustu eri EU-maiden liikennesääntöihin karttasovelluksen avulla

Euroopassa tehdään komission arvioiden mukaan 100 miljoonaa jäsenmaiden välistä matkaa autolla vuosittain. Suurin osa matkoista on joko liike- tai lomamatkoja.

 

Eri EU-maiden liikennesäännöt on koottu komission sivuille karttasovellukseksi, jossa eri maiden välillä pääsee liikkumaan helposti: ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/index_en.htm (tällä hetkellä palvelu on vain englanniksi). Tutustu myös komission suomenkielisiin liikenneturvallisuussivuihin

Lisätietoa Trafin tiedotteesta

Linkki direktiiviin julkaistu EUVL: 2011>L288

 

 

 

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments