KHO velvoitti HUS:n maksamaan harvinaisen syövän hoitokustannukset Ruotsissa

13.5.2013 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Harvinaista syöpää sairastanut vaati 129.000 euron kustannusten korvaamista hakeuduttuaan itse hoitoon Ruotsiin HUS:n kieltäydyttyä maksusitoumuksesta.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston lausunnon perusteella voidaan katsoa, että A:lle Uppsalan Akademiska Sjukhusetissa vuosina 2005 ja 2007 suoritetuissa leikkauksissa käytetty menetelmä on ollut tuohon aikaan riittävästi tutkittu ja kansainvälisessä lääketieteessä päteväksi todettu hoitomenetelmä A:lla todetun sairauden hoidossa.
Kyseinen hoito on ollut lääketieteellisesti perusteltua eikä sitä tai vaikutuksiltaan sitä vastaavaa hoitoa ole ollut tuolloin Suomessa saatavilla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kunta yhtymä on siten velvollinen korvaamaan A:lle vuosina 2005 ja 2007 suoritetuista leikkauksista aiheutuneet kustannukset. Helsingin hallinto-oikeuden on tullut ratkaista A:n leikkauskustannusten korvaamista koskeva vaatimus hallintoriita-asiana.

KHO hoitokustannusten korvaaminen (pdf) (78.7 KB)

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments