EIT:n suuri jaosto kuuli asianosaisia ruotsalaisvalituksessa

9.4.2013 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) suuri jaosto kuuli viime viikolla asianosaisia suullisessa istunnossa Strasbourgissa valituksessa, jossa on kyse Ruotsin lainsäädännön väitetystä puutteellisuudesta yksityisyyden suojan osalta.

Valittaja oli joutunut isäpuolensa salaa kuvaamaksi heidän silloisessa yhteisessä kodissaan, kun hän oli menossa suihkuun. Syyttäjä nosti syytteen, johon valittaja yhtyi, mutta joka hylättiin. Ruotsin lainsäädännön mukaan toisen henkilön kuvaaminen on kiellettyä seksuaalisena häirintänä/hyväksikäyttönä ainoastaan, mikäli kuvaajalla on tarkoituksena, että kohde tulee tästä tietoiseksi.

EIT:n jaosto katsoi äänin 4-3, että asiassa ei ollut loukattu EIS 8 artiklaa. Valittajan pyynnöstä EIT:n suuri jaosto otti asian käsiteltäväkseen.

EIT:n lehdistötiedote löytyy täältä: here

Webcast kuulemistilaisuudesta löytyy täältä: Webcast of the hearing

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments