STM: Suomalaisilla jatkossa oikeus hakeutua hoitoon muihin EU-maihin

14.2.2013 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Suomalaisille potilaille korvataan jatkossa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä annettu terveydenhoito samoin periaattein kuin Suomessakin. Tämän mahdollistaa potilasdirektiivi viimeistään ensi vuoden alusta

Potilasdirektiivin lähtökohta on, että potilas saa hakea vapaasti terveyspalveluja toisesta EU-maasta.

 


Sosiaali- ja terveysministeriön asettama ohjausryhmä on valmistellut potilasdirektiivin toimeenpanoa Suomessa. Ohjausryhmässä on pohdittu sitä, miten ulkomailla aiheutuneet kustannukset korvataan potilaalle ja kuinka kustannukset jaetaan. Nyt pyydetään lausuntoja arviomuistiosta, joka sisältää muun muassa neljä vaihtoehtoista korvausmallia.


 


Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments