Skip to main content

Nimenmuutos

Usein kysyttyä nimenmuutoksesta

Suomen Asianajajaliiton uusi toiminimi on 1.1.2025 alkaen Suomen Asianajajat, ruotsiksi Finlands Advokater ja englanniksi Finnish Bar Association.

Nimenmuutos ei vaikuta Suomen Asianajajien tehtäviin tai toimintaan. Suomen Asianajajat sääntelee ja valvoo asianajotoimintaa riippumattomana julkisoikeudellisena toimijana. Suomen Asianajajat myös edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen.

Olemme keränneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä nimenmuutoksesta. Mikäli etsimääsi aihetta ei löydy, voit kysyä asiasta viestinta@asianajajat.fi.

Miksi nimi muuttuu?

Nimenmuutoksella terävöitämme Suomen Asianajajien roolia muiden oikeudenhoidon toimijoiden, kuten Tuomioistuinviraston, Syyttäjälaitoksen sekä esitutkinta- ja täytäntöönpanoviranomaisten keskuudessa.

Mikä on nimenmuutoksen aikataulu?

Oikeusministeriö on vahvistanut sääntömuutoksen 27.11.2024 ja se on julkaistu Suomen Säädöskokoelmassa 29.11.2024 (672/2024).

Nimi muuttuu virallisesti 1.1.2025.

Käytännössä otamme uuden nimen käyttöön omassa viestinnässämme vaiheittain alkuvuoden 2025 aikana. Tammikuussa verkkosivumme ovat vielä entisellään, mutta samalla kun Suomen Asianajajien uudet verkkosivut julkaistaan helmikuussa, otamme uuden nimen käyttöön organisaatiomme viestinnässä.

Muuttuuko samalla jotain muuta?

Nimen lisäksi Suomen Asianajajien logo sekä muu visuaalinen ilme muuttuvat. Myös nämä otamme käyttöön portaittain alkuvuoden 2025 aikana verkkosivujen julkaisun jälkeen.

Mihin sähköpostiosoitteen voin lähettää viestiä?

Suomen Asianajajien henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@asianajajat.fi. Nettisivujen osoite on https://asianajajat.fi.
@asianajajaliitto.fi-päätteelliseen osoitteeseen lähetetyt viestit löytävät jatkossakin perille.

Mikä on nimen lyhenne?

Nimestä ei ole lyhennettä. Mikäli kontekstissa on ilmeistä, että kyseessä on Suomen Asianajajat (koko nimi on esimerkiksi mainittu tekstissä jo aiemmin), nimen voi kirjoittaa lyhyemmin: Suomen Asianajajat -> Asianajajat.

Miten nimi taipuu suomeksi tai ruotsiksi?

Suomen Asianajajat taipuu lauseen sisällä suomen kielen kielioppisääntöjen mukaisesti:

Olen ollut Suomen Asianajajien jäsen vuodesta 1999.
Suomen Asianajajilla on monipuolista koulutustarjontaa.
Oikeusministeri viittasi puheessaan Suomen Asianajajiin.

Kotimaisten kielten keskus Kotus suosittaa nimen taivuttamista ruotsin kielen genetiivissä kahden vaihtoehdon mukaisesti:

Frågorna baserar sig på examensfordringar som finns på Finlands Advokaters webbplats. TAI
Frågorna baserar sig på examensfordringar som finns på webbplatsen för Finlands Advokater.

Muuttuvatko myös paikallisosastojen nimet?

Paikallisosaston nimet eivät muutu automaattisesti Suomen Asianajajien nimenmuutoksen yhteydessä. Osasto voi muuttaa nimensä halutessaan vuosikokouksessa muuttamalla osaston sääntöjä. Esimerkiksi Hämeen osasto on muuttanut nimensä muotoon Hämeen Asianajajat.