Kuntien välistä sote-yhteistoiminta-aluetta koskevaa sopimusriittaa ei voitu käsitellä yleisessä tuomioistuimessa

22.6.2022 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2022:42 Tuomioistuimen toimivalta – Yleinen tuomioistuin vai hallintoriita-asia

Kunta A oli tehnyt kunnan B kanssa sopimuksen sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueen muodostamisesta sekä sopimuksen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä ja tuottamista koskevasta yhteistoiminnasta. Kunta A katsoi, että sopimuksia ei ollut noudatettu, minkä vuoksi se oli kanteessaan vaatinut hinnanalennusta ja korvausta palvelujen puutteellisesta toimittamisesta ja maksetun ylihinnan palauttamista. Sopimusta koskevan riidan tutkiminen ei kuulunut yleiselle tuomioistuimelle. Ks. KKO:1992:177 Vrt. KKO:2008:36 KKO:2019:1

KKO:2022:42

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments