Oikeusneuvos, OTT Niilo Jääskinen on aloittanut Suomen tuomarina unionin tuomioistuimessa

10.10.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Oikeustieteen tohtori, varatuomari Niilo Jääskinen on aloittanut 7.10.2019 toimikautensa unionin tuomioistuimen tuomarina.

Valtioneuvosto päätti Jääskisen ehdokkuudesta 13.9.2018. EU:n tason arviointikomitea antoi ehdokkuudesta myönteisen lausunnon, minkä jälkeen EU:n jäsenvaltioiden hallitusten edustajat tekivät nimityspäätöksen 1.2.2019.

Unionin tuomioistuimessa on 28 tuomaria eli yksi kustakin jäsenvaltiosta. Tuomareiden toimikausi on kuusi vuotta, ja se on uudistettavissa. Jääskisen toimikausi kestää kaksi vuotta, koska kyseessä on unionin tuomioistuimen suomalaistuomarina vuodesta 2002 toimineen Allan Rosaksen 7.10.2015 alkaneen kuuden vuoden toimikauden loppuosa.

Avainsanat