EU:n avoimen datan portaali

23.8.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Euroopan unionin avoimen datan portaalin kautta pääsee hyödyntämään EU:n toimielinten ja laitosten tuottamaa jatkuvasti kasvavaa datavarantoa. Data on vapaasti käytettävissä kaupallisiin tai ei-kaupallisiin tarkoituksiin

Helppokäyttöisen portaalin tarkoituksena on edistää datan innovatiivista käyttöä ja hyödyntää sen taloudellista potentiaalia. Portaali tukee myös EU:n toimielinten ja laitosten toiminnan avoimuutta ja vastuullisuutta.

Kaikkia EU:n toimielimiä pyydetään asettamaan datansa julkisesti
saataville aina kun se on mahdollista. Tämä tarkoittaa, että dataa
voidaan käyttää uudelleen maksutta ja ilman tekijänoikeuksista johtuvia rajoituksia.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments