Deborah Enix-Ross, haastattelijana Katja Hollmén | 23.5.2023

Podcast: Diversiteetin ja työhyvinvoinnin voima

Miksi tasa-arvokehitys asianajotoimistoissa on ollut niin hidasta? Kulkevatko kannattavuuden tavoittelu ja diversiteetin edistäminen käsi kädessä? Mikä on suurin haaste työhyvinvoinnin edistämiselle asianajotoimistoissa?

Pääkäsittelyssä-podcastin 16. jaksossa vieraana on American Bar Associationin puheenjohtaja Deborah Enix-Ross, joka on myös Debevoise & Plimptonin International Dispute Resolution Groupin Senior Advisor sekä Co-Chair IBA:n Professional Wellbeing -komiteassa.

Jakson pääaiheena ovat diversiteetti ja asianajajien työhyvinvointi. Deborah kertoo jaksossa omasta urapolustaan ja näkemyksistään liittyen diversiteetin hyötyihin ja sen vahvistamiseen käytännössä. Hän kertoo myös, mitä tarkoittavat hänen 3C:tään ABA:n puheenjohtajana ja mitkä ovat hänen TOP3-neuvonsa ennakkoluulojen vähentämiseksi. Lisäksi hän antaa suomalaisten asianajotoimistojen miespuolisille osakkaille neuvoja siihen, miten naisten pysymistä asianajoalalla voitaisiin hänen mielestään edistää. Lopuksi hän paljastaa, miksi hän rakastaa ammattiaan ja mikä tuo hänelle toivoa.

Jakso on englanninkielinen ja se on äänitetty New Yorkissa toukokuun alussa 2023. Haastattelijana Katja Hollmén.