Oikeuspoliittinen forum

 

Christina Blacklaws

Strategist, Consultant, Speaker

Christina Blacklaws is a multi-award winning published author, speaker and frequent media commentator who runs her own consultancy business providing strategic advice particularly in the area of transformational change, technological development and diversity and inclusion. She holds several public appointments including chairing the LawTech Delivery Panel and Next Generation Services Advisory Group, and is the immediate past President of the Law Society of England and Wales.

 

Anna-Maja Henriksson

Oikeusministeri

Anna-Maja Henriksson on toiminut oikeusministerinä kesäkuusta 2019 alkaen. Hän on kansanedustaja (2007–), ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja (2016–) ja Pietarsaaren kaupunginvaltuuston jäsen (1997–). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä myös vuosina 2011–2014 (Kataisen hallitus) sekä 2014–2015 (Stubbin hallitus).

Twitter

 

Petri Jääskeläinen

Eduskunnan oikeusasiamies

Petri Jääskeläinen on toiminut eduskunnan oikeusasiamiehenä vuodesta 2010. Ennen oikeusasiamiehen kansliaa Jääskeläinen työskenteli valtakunnansyyttäjänvirastossa valtionsyyttäjänä ja kehittämisyksikön päällikkönä. Hän on myös toiminut Lakimiesyhdistyksen hallituksessa.

 

 

Kari Kuusiniemi

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti

Kari Kuusiniemi on toiminut korkeimman hallinto-oikeuden presidenttinä syyskuusta 2018 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut korkeimman hallinto-oikeuden hallintoneuvoksena ja oikeusneuvoksena sekä Turun yliopiston ja teknillisen korkeakoulun professorina.

 

 

Leena Laitinen

Toimitusjohtaja, Alko

Leena Laitinen on toiminut Alko Oy:n toimitusjohtajana lokakuusta 2017 lukien. Sitä ennen Laitinen vaikutti Snellman konsernin konsernijohtajana. Laitisella on lisäksi monien vuosien kokemus S-ryhmän eri johtotehtävissä.

 

 

Tatu Leppänen

Korkeimman oikeuden presidentti

Tatu Leppänen on toiminut oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena, korkeimman oikeuden oikeusneuvoksena, Hyvinkään käräjäoikeuden laamannina sekä Helsingin yliopiston dosenttina. Korkeimman oikeuden presidenttinä Leppänen on aloittanut 1.9.2019.

 

 

   

Anna Perho

Toimittaja

Toimittaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Anna Perho on työskennellyt media-alan yrittäjänä yli 20 vuoden ajan. Hänet tunnetaan kolumnistina, radiojuontajana sekä tv-esiintyjänä.

 

 

Tuomas Pöysti

Oikeuskansleri

Tuomas Pöysti on toiminut oikeuskanslerina vuodesta 2018. Tätä ennen Pöysti on toiminut mm. alivaltiosihteerinä (VM, STM), Lapin Yliopiston professorina, Helsingin Yliopiston dosenttina, Valtiontalouden Tarkastusviraston pääjohtajana sekä Euroopan Komission alaisen petostentorjuntaviraston (OLAF) valvontakomitean puheenjohtajana.

 

Jussi-Pekka Rantanen

Toimittaja

Jussi-Pekka Rantanen on Yleisradion toimittaja, joka toimii Ylen TV-uutisten juontajana ja tuottajana. Rantanen on toiminut uutisjuontajana vuodesta 2007 alkaen. Ennen sitä hän työskenteli Ylellä muissa tehtävissä, muun muassa Ylen aamu-tv:ssä.

Twitter

 

Jarkko Ruohola

Asianajaja, VT, KTM, toimitusjohtaja
Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy

Asianajaja Jarkko Ruohola on toiminut Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana kesäkuusta 2016 alkaen. Sitä ennen hän oli liiton varapuheenjohtaja 2013–2016. Ruohola työskentelee asianajajana Turussa ja on Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut myös Turun Asianajajayhdistyksen puheenjohtajana.

Twitter, LinkedIn

 

Raija Toiviainen

Valtakunnansyyttäjä

Raija Toiviainen on toiminut Suomen valtakunnansyyttäjänä vuodesta 2018, ja tätä ennen apulaisvaltakunnansyyttäjänä ja valtionsyyttäjänä sekä viraston kansainvälisen yksikön päällikkönä.

 

 

Siirry Asianajajapäivän ohjelmasivulle  

 

Kohti sulavampaa prosessia

 

Neil Dowers

Barrister, PhD in Law, LL.M.

Neil Dowers has been in practice as a self-employed barrister at 4 Pump Court for just over two years, and has also spent a year training in chambers. Mr Dowers appears regularly for clients in civil and commercial matters in the English courts and in arbitration both as junior and sole councel. He specialises in conflict of laws and arbitration, having written a PhD thesis on the regular instructions to advise and/or represent clients on these matters.

 

Heikki Huhtamäki

Asianajaja, VT, OTT, KTM, Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa suoritetun auskultoinnin jälkeen asianajaja, OTT Heikki Huhtamäki on toiminut Peltonen LMR Asianajotoimistossa sekä Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä. Tällä hetkellä Huhtamäki toimii perustamansa Veljekset Huhtamäki Asianajotoimisto Oy:n osakkaana.

 

Antti Järvinen

Asianajaja, osakas, Frontia Asianajotoimisto Oy

Antti Järvinen on toiminut Frontia Asianajajatoimiston osakkaana vuodesta 2019. Sitä ennen Järvinen on työskennellyt Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä vuodesta 2002 ensin avustavana juristina ja sitten osakkaana vuosina 2010–2019.

LinkedIn

 

Riitta Leppiniemi

Laamanni, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Susiluoto Oy

Riitta Leppiniemellä on yli 30 vuoden kokemus rikosoikeudellisten sekä perhe- ja perintöoikeudellisten asioiden hoitamisesta ja niihin liittyvistä oikeudenkäynneistä. Leppiniemi on toiminut Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana vuosina 2007-2010 sekä lukuisissa luottamustoimissa uransa aikana. Tällä hetkellä Leppiniemi toimii Asianajotoimisto Susiluoto Oy:ssä osakkaana.

Leppiniemelle myönnettiin laamannin arvonimi kesäkuussa 2019.

 

Marko Loisa

OTK, VT, hankejohtaja, Oikeusministeriö

Marko Loisa on käräjätuomari Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Tuomioistuinharjoittelunsa jälkeen hän on työskennellyt Kouvolan hovioikeudessa esittelijänä sekä hoitanut käräjätuomarin tehtäviä Lappeenrannan ja sittemmin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Loisa on toiminut Kouvolan hovioikeuden kansliapäällikkönä. Parhaillaan hän työskentelee hankejohtajana oikeusministeriössä aineistopankkihankkeessa (AIPA-hanke). Vuoden 2020 alusta lähtien hanke toimii osana Tuomioistuinvirastoa.

 

Jarkko Männistö

Asianajaja, OTT, Jarkko Männistö Asianajotoimisto Oy

Männistö toimii osakkaana perustamassaan asianajotoimistossa. Tätä ennen Männistö on toiminut mm. henkilövahinkoasian neuvottelukunnan pääsihteerinä.

 

Pertti Nieminen

Presidentti, Itä-Suomen hovioikeus

Pertti Nieminen on toiminut Itä-Suomen hovioikeuden presidenttinä vuodesta 2005 alkaen. Tätä ennen Nieminen on toiminut mm. Kouvolan hovioikeudessa neuvoksena ja laamannina.

 

Matti Pesonen

Kouluttaja, konsultti, KTM, Quality Knowhow Karjalainen

Nykyisessä työssään Matti Pesonen on päässyt kouluttamaan suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita laidasta laitaan laadun ja toiminnan parantamisessa. Koulutus ja konsultointipäiviä tulee noin 100 vuodessa

LinkedIn

 

Riitta Savolainen

Käräjätuomari, Helsingin käräjäoikeus

Riitta Savolainen on toiminut käräjätuomarina Helsingin käräjäoikeudessa vuodesta 2001. Sitä ennen Savolainen toimi esittelijänä Helsingin hovioikeudessa vuosina 1991–2001. Savolainen on työskennellyt myös kuluttajariitalautakunnassa ja vakuutusoikeudessa.

 

 

Siirry Asianajajapäivän ohjelmasivulle  

 

Compliance ja riskienhallinta

 

Ville Kivistö

Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Ville Kivistö on erikoistunut talousrikosasioiden ja riitojen hoitamiseen sekä compliance-ohjelmien laatimiseen. Kivistö on työskennellyt vuosina 2011–2013 asiantuntijana tunnetussa kansainvälisessä tilintarkastus- ja konsulttiyrityksessä, jossa hän keskittyi vaativiin erityistarkastuksiin ja compliance-ohjelmien laatimiseen. Tätä ennen Kivistö työskenteli poliisissa vuosina 1999–2011, josta hän toimi suurimman osan ajasta talousrikosyksikössä tutkinnanjohtajana.

 

Susanna Reinboth

Oikeustoimittaja, Helsingin Sanomat

Susanna Reinboth on toiminut oikeustoimittajana vuodesta 1986 (STT 1986–90, Helsingin Sanomat 1990–2004, Nelosen uutiset 2004–2012, Helsingin Sanomat 2012–).

Twitter

 

Laila Sivonen

Asianajaja, Roschier Asianajotoimisto Oy

Laila Sivonen on työskennellyt Roschier Asianajotoimisto Oy:ssä vuodesta 2013. Sitä ennen Sivonen on toiminut lakimiehenä Aldea Attorneys at Law Ltd:ssä ja Asianajotoimisto Lindfors & Co. Oy:ssä.

LinkedIn

 

Anna Romberg

Principal Consultant, KTM, Anchor Integrity Oy

Anna Romberg on korruption torjunnan, compliancen, ja hyvän hallinnon ekspertti, ja erikoistunut sisäisten väärinkäytösten ja compliance-rikkomusten ehkäisyyn, tunnistamiseen ja selvittämiseen. Hän on toiminut johtajana Telialla ja Cargotecillä ja auttaa tällä hetkellä kansainvälisiä yrityksiä hallitsemaan eettisiä ja compliance riskejä.

LinkedIn

 

Tytti Saarinen

Director, OTM, KTM, CFE, Forensic Risk Alliance

Tytti Saarinen on työurallaan hoitanut konkurssi- ja erityistarkastuksia sekä erilaisia väärinkäytöstutkintoja.

Twitter, LinkedIn

 

 

Siirry Asianajajapäivän ohjelmasivulle  

 

Liike-elämän riitojen sovittelu

 

Antti Heikinheimo

Sovittelija, käräjätuomari, laamanni
Helsingin käräjäoikeus ja Sovittelijat.fi

Antti Heikinheimo on toiminut Asianajotoimisto Hannes Snellmann Oy:ssä asianajajana 35 vuotta keskittyen riidanratkaisuun ja erityisesti viimeisinä vuosina sovitteluun. Vuodesta 2017 Heikinheimo on ollut käräjätuomarin osa-aikaisessa virassa ensiksi Espoossa ja 1.1.2020 alkaen Helsingin käräjäoikeudessa keskittyen molemmissa paikoissa yksinomaan sovitteluun. Heikinheimolla on yli 150 sovittelun kokemus sovittelijana, joista yli 50 on yksityisiä sovitteluja (ks. www.sovittelijat.fi). Heikinheimo on CEDR:n akreditoima sovittelija (1999) sekä ICSID:n (2006–) ja CEDR:n (2013–) sovittelijapaneeleiden jäsen. Heikinheimolle myönnettiin laamannin arvonimi vuonna 2013.

 

Ralf Lindbäck

Managing Counsel, Wärtsilä Corporation

Ralf Lindbäck specializes in legal matters relating to complex international transactions in the energy sector, and in particular the maritime and offshore industry. He is a member of the Finnish Arbitration Association, the Chartered Institute of Arbitrators (CIArb, London), the European Advisory Board (Executive Council) of the International Institute for Conflict Prevention & Resolution (CPR, New York) and the Collaboration Council of the Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR, London).

LinkedIn

 

 

Heidi Merikalla-Teir

Asianajaja, VT, MBA, toimitusjohtaja, osakas, Asianajotoimisto Merilampi Oy

Heidi Merikalla-Teir on toiminut asianajotoimisto Merilampi Oy:n osakkaana ja toimitusjohtajana kesäkuusta 2019 lähtien. Sitä ennen hän toimi Keskuskauppakamarin riidanratkaisupalveluiden johtajana vuosina 2016–2019. Vuosina 2015–2019 Merikalla-Teir toimi Keskuskauppakamarin välimieslautakunnan pääsihteerinä. Merikalla-Teir on työskennellyt Borenius Asianajotoimisto Oy:ssä lakimiehenä vuodesta 2002 ja myöhemmin osakkaana vuoteen 2015 asti.

Twitter, LinkedIn

 

Antti Pulkkinen

Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Inventio Asianajotoimisto Oy

Antti Pulkkinen on auskultoinut käräjäoikeudessa vuonna 2000 ja sen jälkeen toiminut apulaissyyttäjänä vuoden 2001. Vuodesta 2002 lähtien hän on työskennellyt eri asianajotoimistoissa ja osakkaana Inventio Asianajotoimisto Oy:ssä vuodesta 2015. Pulkkinen on keskittynyt riidanratkaisuun ja yrityksiä koskeviin rikosasioihin, ja hänellä on laaja-alainen kokemus erilaisista riidanratkaisumenetelmistä. Viime vuosina mielenkiinnon kohteena on ollut erityisesti sovittelu riidanratkaisumenetelmänä ja hän onkin toiminut vuodesta 2016 lähtien Asianajajaliiton sovitteluvaliokunnan puheenjohtajana.

LinkedIn

 

Pirita Virtanen

OTM, Private Mediator Oy

Pirita Virtanen on Harvardin käynyt lakimies ja sovittelu- ja neuvotteluyrityksen Private Mediator Oy:n perustaja. Virtanen on ollut sovittelemassa useita 100 miljoonan – 3 miljardin euron erimielisyyksiä rakennus- , vakuutus- ja pankkialoilta. Virtanen on tehnyt pro bono -työtä Martti Ahtisaaren rauhansovitteluorganisaatiolle CMI:lle.

LinkedIn

 

 

Siirry Asianajajapäivän ohjelmasivulle  

 

Naisten ja perheellisten asema asianajoalalla

 

Gisela Knuts

Asianajaja, OTT, osakas, Roschier Asianajotoimisto Oy

Gisela Knuts on työskennellyt Roschier Asianajotoimisto Oy:ssä vuodesta 2000, osakkaana vuodesta 2011 ja Helsingin toimiston toimitusjohtajana vuodesta 2019.

 

 

Sakari Lukinmaa

Asianajaja, toimitusjohtaja, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Sakari Lukinmaa on Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n toimitusjohtaja ja hän on erikoistunut rahoitukseen ja pääomasijoittamiseen. Lukinmaa on aloittanut Castrén & Snellmanilla harjoittelijana vuonna 2001 ja sen jälkeen toiminut toimiston lakimiehenä useissa eri tehtävissä. Osakkaaksi kutsumisen (v. 2011) jälkeen Lukinmaa on toiminut hallituksen ja johtoryhmän jäsenenä sekä vastannut toimiston transaktiopalveluista.

 

Markus Pöhö

Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Pöhö Oy

Markus Pöhö on toiminut asianajoalalla yhtäjaksoisesti vuodesta 2007. Tätä ennen Pöhö suoritti mm. tuomioistuinharjoittelun ja toimi vuoden apulaissyyttäjänä. Yrittäjänä Pöhö on toiminut vuodesta 2010. Pöhön perheeseen kuuluu vaimo, jonka kanssa hänellä on yhteinen asianajotoimisto.

 

Panu Mäenpää

Senior Advisor, Team Leader, FM, Miltton Oy

Panu Mäenpää on työskennellyt yli 10 vuotta yleishyödyllisissä organisaatioissa ja viimeiset viisi vuotta eri viestintätoimistoissa. Milttonilla Mäenpää toimii johtavana neuvonantajana ja markkinointiviestinnän tiimin esihenkilönä. Työssään hän pääasiallisesti vastaa yritysten strategioiden suunnittelusta ja jalkauttamisesta, kampanjakonsepteista ja markkinointiviestinnän toteutuksista. Vapaa-ajalla Mäenpää tekee vapaaehtoistyötä erilaisten ihmisoikeuksiin keskittyvien järjestöjen parissa ja on ollut mm. Seta ry:n puheenjohtajana 2015–2016.

Mäenpää osallistui McKinseyn LGBTI Senior Executive Master Class -koulutukseen Pariisissa 2019, jonne McKinsey kutsuu yhden osallistujan kustakin maasta, jossa se toimii, osana heidän globaalia vastuullisuusohjelmaansa. Osallistujat valikoidaan yhteiskunnallisen merkittävyyden mukaisesti. Koulutuksen tarkoituksena on edistää LGBTI-taustaisten ihmisten etenemistä yhteiskunnan ja yritysten johtotehtäviin.

 

Iina-Mari Supperi

Asianajaja, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Iina-Mari Supperi on työskennellyt Asianajotoimisto Bird & Birdissä vuodesta 2010 ensin avustavana lakimiehenä, sitten Senior Associate -lakimiehenä ja tällä hetkellä Counselina (1.5.2018–). Supperin työuraan sisältyy myös vuoden mittainen kokoaikainen secondment Helsingin Pörssissä 2011–2012.

LinkedIn

 

 

Maria Wasastjerna

Asianajaja, OTT, osakas, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Maria Wasastjerna työskentelee osakkaana Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä. Sitä ennen hän on toiminut mm. johtavana kilpailuoikeuden lakimiehenä Nokia Oyj:ssä. Wasastjerna on työskennellyt myös Roschier Asianajotoimisto Oy:ssä, Kiosked Oy:ssä sekä Cleary Gottlieb Steen & Hamilton -asianajotoimistossa. Wasastjerna tekee Leadcast-podcastia johtajien uratarinoista Essi Weserin kanssa.

 

 

Siirry Asianajajapäivän ohjelmasivulle  

 

Menossa mukana