KKO: Ylimääräisen edun tarjoaminen ylityötä ylityökiellon aikana tekeville oli kieltoa noudattaneita työntekijöitä syrjivää

5.7.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2024:47 – Työsopimus – Syrjintä – Työsuhde-etuudet – Työtaistelu – Yhdenvertaisuuslaki – Hyvitys

Kantajat olivat jäseninä ammattiliitossa, joka oli julistanut ylityökiellon tietyksi ajaksi. Kantajien työnantaja oli ylityökiellon aikana tarjonnut osalle työntekijöistään mahdollisuuden tehdä viikonloppuna ylityötä urakkatyönä. Urakasta maksettavaan korvaukseen oli sisältynyt laskennallisen tuntipalkan ja ylityökorvauksen lisäksi sunnuntaityökorvaus ja viikkolepokorvaus, vaikka ylityötä ei ollut tehty sunnuntaina.

Korkein oikeus katsoi, että työnantaja oli antanut ylimääräisen edun niille työntekijöilleen, jotka olivat suostuneet tekemään ylityötä ammattiliiton julistaman ylityökiellon aikana. Työnantaja oli menettelyllään syrjinyt kantajia heidän ammattiyhdistystoimintansa perusteella ja oli tällä perusteella velvollinen suorittamaan heille yhdenvertaisuuslain mukaista hyvitystä. (Ään.)

KKO:2024:47

 

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments