Image for Pääkäsittelyssä-podcastin uudet jaksot tarjoavat ainutlaatuisia tarinoita ja näkökulmia asianajajien työhön

Pääkäsittelyssä-podcastin uudet jaksot tarjoavat ainutlaatuisia tarinoita ja näkökulmia asianajajien työhön

14.6.2024 | Tiedotteet

Pääkäsittelyssä-podcastin uudella kaudella kuullaan kiinnostavia keskusteluja ja tarinoita asianajajien urapoluista ja työelämästä. Jokaisessa jaksossa syvennytään erilaisiin aiheisiin, kuten paluumuuttoon, oikeudelliseen vaikuttamiseen, mentorointiin ja asianajotoimiston jatkamiseen sukupolvelta toiselle. 
 
– Parhaimmillaan jaksoilla on ollut lähes 1000 kuuntelukertaa ja vanhempiakin jaksoja kuunnellaan edelleen. Meille on tärkeää tuoda podcastin kautta esille asianajajien työn arkea ja monipuolisuutta, sillä monesti mielikuvat asianajajien työstä jäävät melko yksipuolisiksi, kertoo Asianajajaliiton viestintä- ja koulutusjohtaja Liisa Laitinen.
 
Podcastia toimittaa Katja Hollmén.
 
– Jokaisella asianajajalla on tarinoita, jotka ovat sekä henkilökohtaisia että yleispäteviä. Olen kokenut todella mielenkiintoiseksi päästä kuulemaan ja jakamaan suomalaisten asianajajien tarinoita erilaisista urapoluista ja heidän valintojaan ohjaavista tekijöistä, asianajajaidentiteetin syntymisestä ja ihan jokapäiväisistä arjen haasteista. 
 
– Olen havainnut, että riippumatta toimiston osoitteesta ja asianajajan erikoistumisalueesta, yksi asia pysyy aina samana: intohimo asiakkaiden palveluun ja toimeksiantojen parhaalla mahdollisella tavalla hoitamiseen. Pääkäsittelyssä-podcastin tekeminen on entisestään syventänyt arvostustani asianajajia ja heidän yhteiskunnallista vaikutustaan kohtaan. 
 
Jaksossa 20 asianajaja Ville Kotka kertoo jaksossa ratkaisustaan palata suuresta helsinkiläisestä asianajotoimistosta kotiseudulleen Poriin. Hän avaa työarjen muutoksia, joita muutto toi mukanaan, ja pohtii liiketoiminnan kehittämistä, myyntiä ja markkinointia tuoreena osakkaana. Keskustelussa nousee esiin myös osakkuuden merkitys nykyiselle asianajajasukupolvelle. Kuuntele jakso
 
Jaksossa 21 Hanna-Maria Seppä kertoo tiestään Luvialta rikosasianajajaksi ja oikeuspsykologian erikoistumisohjelmaan sekä asianajajayrittäjäksi Helsinkiin. Hän jakaa kokemuksiaan ihmiskauppaan liittyvästä toimeksiannosta Thaimaassa sekä vaikuttajatyöstään rikoslainsäädännön kehittämiseksi. Kuuntele jakso
 
Jaksossa 22 raumalainen asianajaja Sinikka Kelhä avaa urapolkuaan ja päätöstään ottaa yhtiökumppaniksi nuori paikallinen kollega. Keskustelussa käsitellään myös luottamustehtäviä, sovittelua ja asianajajan työn merkityksellisyyttä. Sinikka pohtii lisäksi omaa kehittymistään ja identiteettiään. Kuuntele jakso
 
Jaksossa 23 Anni-Leena Träskbäck kertoo urastaan ja päätöksestään jatkaa isänsä asianajotoimistoa Vaasassa. Hän pohtii asianajajayrittäjyyttä perheenäitinä, omia vahvuuksiaan sekä sosiaalisten taitojen merkitystä oikeudenkäynneissä. Kuuntele jakso
 
Jaksossa 24 kuullaan yritysjuridiikkaan erikoistuneiden Jyrki Tähtisen ja Robert Peldánin tarina mentorointisuhteestaan. He kertovat, kuinka tämä suhde auttoi Robertia uralla eteenpäin ja millaisia opetuksia Jyrki on saanut omilta esikuviltaan. Keskustelussa pohditaan menestyksen halua, kunnianhimoa ja pettymysten sietoa. Kuuntele jakso
 
Kevätkauden 2024 tuoreet jaksot ovat kuunneltavissa suosituimmilla podcast-alustoilla. 
 
Lisätietoja
Asianajajaliiton viestintä- ja koulutusjohtaja Liisa Laitinen, puh. 044 333 0512, liisa.laitinen@asianajajaliitto.fi 
Katja Hollmén, puh. 050 573 7396, katja.hollmen@dittmar.fi
 
Suomessa on noin 2 300 asianajajaa, ja he kaikki kuuluvat Suomen Asianajajaliittoon. Asianajajaliiton tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa riippumattomana julkisoikeudellisena toimijana. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen.