Osakehuoneiston hallintaanottoa koskevien tiedoksiantojen toimittamista helpotetaan

28.6.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Asunto-osakeyhtiölain muutokset mahdollistavat osakehuoneistojen hallintaanottoon tarvittavien tiedoksiantojen toteuttamisen myös silloin, kun asiakirjojen tiedoksianto ulkomaille ei ole mahdollista. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa asunto-osakeyhtiölain muutokset perjantaina 28.6.2024.

Asunto-osakeyhtiölain päivittämisellä halutaan puuttua asunto-osakeyhtiöiden häiriötilanteisiin sekä helpottaa asuntojen hallintaanottoa. Muutoksella on lisäksi tarkoitus varmistaa, ettei hallintaanottopäätöksen tiedoksiantoon ulkomaille kuluva aika johda päätöksen tehottomuuteen.

Osakehuoneiston hallintaanotto edellyttää varoituksen ja yhtiökokouksen päätöksen tiedoksi antamisen osakkeenomistajalle. Hallintaanoton täytäntöönpano saattaa edellyttää myös häätöasiassa annettavan haasteen tiedoksiantoa. Osakehuoneistojen hallintaanotto ei toisinaan onnistu, jos tiedoksiantoja ei voida toimittaa ulkomaille. Erityisesti Itä-Suomessa on ollut ongelmia tiedoksiantojen toimittamisessa Venäjälle. Tästä seuraa haittaa asunto-osakeyhtiöille, joiden on tarpeen käyttää hallintaanottoa keinona puuttua osakkeenomistajan tai asukkaan rikkomuksiin.

Lakiuudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 8.7.2024.

Tiedote

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments