KKO äänesti oliko selvittäjällä oikeus valittaa päätöksestä jolla saneerausohjelmaehdotus oli jätetty vahvistamatta

18.6.2024 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

KKO:2024:41 Yrityssaneeraus – Saneerausohjelman vahvistaminen – Vahvistamisen este – Selvittäjä – Muutoksenhaku – Muutoksenhakuoikeus

Selvittäjän laatimassa saneerausohjelmaehdotuksessa oli määrätty, että velallisyhtiöllä oli oikeus saada maksuohjelma päättymään ennenaikaisesti maksamalla sen mukaiset maksamatta olevat vakuudettomat velat lisättynä tietyllä prosenttiosuudella ja maksamalla vakuudelliset saneerausvelat kokonaisuudessaan sekä niille kertynyt korko.

Saneerausohjelman ennenaikaista päättämistä koskevan määräyksen ei katsottu rajoittavan velkojan oikeutta enemmän kuin oli tarpeellista saneerauksen tarkoituksen toteuttamiseksi. Estettä ehdotuksen vahvistamiselle saneerausohjelmaksi ei siten ollut.

Selvittäjällä ei ollut oikeutta hakea muutosta ratkaisuun, jolla saneerausohjelmaehdotus oli jätetty vahvistamatta. (Ään.)

KKO:2024:41

Avainsanat

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments