Naisystävän asunnolta alkaneella työmatkalla tapahtunut tapaturma ei ollut työtapaturma.

28.8.2019 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Vakuutusoikeus: Työtapaturma – Työmatka – Asunto

A liukastui ollessaan matkalla töihin naisystävänsä asunnolta paikkakunnalta Y työkohteeseen paikkakunnalle Z. A oli tapaturman sattuessa kirjoilla paikkakunnalla X sijaitsevassa asunnossa. Vakuutusoikeus katsoi, että paikkakunnalla Y sijaitsevaa naisystävän asuntoa ei voitu pitää hallituksen esityksessä tarkoitettuna A:n vakinaisena asuntona, tilapäisenä asuntona tai majoituksena taikka vapaa-ajanasuntona, josta A olisi kulkenut työn vuoksi työpaikalle tai takaisin. Tapaturma ei näin ollen sattunut työtapaturma- ja ammattitautilain 21 §:n 2 momentissa tarkoitetun työntekoon rinnastettavan työtehtävästä johtuvan matkustamisen aikana eikä kyseessä siten ollut korvattava työtapaturma.
 

Avainsanat