VM: Verotustietojen automaattinen vaihto laajenee Euroopassa

28.9.2017 | Oikeusuutiset

Markku Fredman

Verotustietojen automaattinen vaihto on laajentunut koskemaan viittä EU:n ulkopuolista Euroopan maata. Suomi vaihtaa tietoja pankkitileistä Andorran, Liechtensteinin, Monacon, San Marinon ja Sveitsin kanssa

Hallitus antoi torstaina 28. syyskuuta esityksen lainsäädännöstä, joka antaa viranomaisille asiaa koskevaa valtuuksia sekä asettaa velvoitteita viranomaisille ja finanssilaitoksille. Taustalla ovat muutospöytäkirjat, jotka EU on tehnyt Andorran, Liechtensteinin, Monacon, San Marinon ja Sveitsin kanssa.

EU-maiden kesken automaattinen tietojenvaihto alkoi vuoden 2016 verotiedoista. Suomi saa muilta EU-mailta Suomessa asuvien tilinhaltijoiden tilitietoja, ja Verohallinto toimittaa vastaavasti Suomesta tietoja muiden EU-jäsenvaltioiden veroviranomaisille.

Lisätietoa

Tilaa
Ilmoita
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments